Larry Pinkney’s An Obama Presidency: More of the Same – Only Worse, Part 1 article (October 30, 2008, Issue 297, The Black Commentator) was translated into Greek and published in Προλεταριακή Σημαία (Proletarian Flag, Greece) on November 15, 2008:

http://www.kkeml.gr/international/logoi/608_Pinkney.htm

του Larry Pinkney*

Αν οι λαϊκές μάζες της χώρας μας γνώριζαν τα σχετικά με τον πολεμοκάπηλο («μπορούμε να διεξάγουμε τον πόλεμο καλύτερα»), φιλο-σιωνιστή, υποστηριζόμενο από τη Γουόλ Στριτ, λαοπλάνο Μπαράκ Ομπάμα, είναι αμφίβολο αν θα είχαν εξαπατηθεί και ξεγελαστεί τόσο πολύ σε βάρος τους και σε βάρος όλου του κόσμου. Η Γουόλ Στριτ και τα ΜΜΕ των πολυεθνικών, όμως, συνοδευόμενα από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, εξαπέλυσαν μια ασταμάτητη, βίαιη και χωρίς προηγούμενο εκστρατεία μάρκετινγκ για λογαριασμό του Μπαράκ Ομπάμα με στόχο τους λαούς των ΗΠΑ.

Αν η ελίτ της Γουόλ Στριτ και ο συρφετός των διαμορφωτών γνώμης με το μηχανισμό παραπληροφόρησής τους καταφέρουν να εγκαταστήσουν τον εκλεκτό τους Ομπάμα ως τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας, η πλειονότητα των λαών των ΗΠΑ θα υποστεί μια απότομη αφύπνιση με τη μορφή της εντεινόμενης οικονομικής λιτότητας και της εσωτερικής πολιτικής καταστολής, του βαθέματος της φυλετικής δυσαρμονίας, της συνέχισης της αμερικάνικης εξωτερικής τυχοδιωκτικής πολιτικής και μιας ατελείωτης σειράς παραπληροφόρησης από την κυβέρνηση των μεγάλων εταιριών. Οι λαοί του κόσμου θα αντιμετωπίσουν την ένταση της ιμπεριαλιστικής και στρατιωτικής επίθεσης και τις απόπειρες για αμερικάνικη παγκόσμια ηγεμονία. Ομως αυτή τη φορά ο ιμπεριαλισμός της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας θα έχει μια πολύ βολική αιχμή στο νέο της όπλο: τον διπλοπρόσωπο μαύρο «Αυτοκράτορα» Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον με την κίνησή τους αυτή η εταιρική-στρατιωτική ελίτ της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Ομπάμα σαν τον μεσσία που θα ουδετεροποιήσει και θα καταστρέψει τον αγώνα των μαύρων της χώρας για δικαιοσύνη και ισότητα, καθώς και τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών στον κόσμο.

Σύντομα στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με προεδρία Ομπάμα, οι συνθήκες ζωής της πλειοψηφίας των Μαύρων, Λευκών και άλλων λαών θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν, ενώ οι βαρόνοι της Γουόλ Στριτ θα παρατείνουν το φάγωμα των χρημάτων, των πόρων, των ελπίδων και των ονείρων του λαού. Με πρόεδρο τον Ομπάμα οι μη-Λευκοί, που αντιπολιτεύονται τον υποστηριζόμενο από τη Γουόλ Στριτ Μπαράκ Ομπάμα και την πολιτική του, θα βαφτιστούν ρατσιστές και προδότες, ενώ οι Μαύροι που θα αντιταχτούν στην πολιτική του θα αγνοηθούν ή θα βαφτιστούν περιθωριακοί και προδότες. Ετσι, η φρίκη της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας θα συνεχιστεί απερίσπαστη και σε μερικές περιπτώσεις θα ενταθεί. Φυσικά το φταίξιμο για τη χειροτέρευση της οικονομίας και τον συνεχιζόμενο πόλεμο θα πέσει στο προηγούμενο καθεστώς Μπους, παρά το γεγονός της συνενοχής του Δημοκρατικού Κόμματος με το προηγούμενο καθεστώς Μπους-Τσένι, παρά το γεγονός ότι διευκόλυνε τις πρόστυχες πολιτικές και πρακτικές του καθεστώτος Μπους-Τσένι. Γεγονός είναι ότι το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένα και το αυτό, με κοινό σκοπό να εκμεταλλεύονται την πλειοψηφία του λαού και να διατηρούν την Αμερικάνικη Αυτοκρατορία στο εξωτερικό.

«Πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στους καταπιεζόμενους και τους καταπιεστές. Πιστεύω οτι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για όλους και σ’ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το σύστημα εκμετάλλευσης. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια τέτοια σύγκρουση, όμως δεν πιστεύω ότι αυτή θα βασιστεί στο χρώμα του δέρματος…»
Μάλκομ Χ

Οταν θα τελειώσουν οι πανηγυρισμοί, το καθεστώς Ομπάμα-Μπάιντεν θα αρχίσει να ασχολείται στα σοβαρά με την καθημερινή εκμετάλλευση του λαού. Οι μάζες των Μαύρων, μαζί με τις εκμεταλλευόμενες μάζες των άλλων λαών των ΗΠΑ, θα μάθουν από πρώτο χέρι ότι, παρά την απατηλή ρητορική του Ομπάμα, η εκμετάλλευση εσωτερικά και στο εξωτερικό θα ενταθεί. Η «σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για όλους και σ’ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το σύστημα εκμετάλλευσης», στην οποία αναφερόταν ο Μάλκομ Χ, θα ενταθεί επί προεδρίας Ομπάμα, με τον Ομπάμα να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των καταπιεστών. Οι πολιτικές αντιθέσεις θα γίνουν πιο φανερές.

Οι λεγόμενοι αριστεροί και προοδευτικοί που συνεργάζονται σήμερα με την Αμερικάνικη Αυτοκρατορία για ένα διάστημα θα προσποιούνται ότι η υποστήριξή τους στον Ομπάμα δεν είναι το ξεπούλημά τους και ότι απλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να πείσουν τον έγχρωμο Αυτοκράτορα να κάνει το σωστό. Εν τω μεταξύ οι λαοί των ΗΠΑ θα υφίστανται μια χωρίς προηγούμενο οικονομική και κοινωνική δυστυχία. Η οργή του λαού θα φτάσει στο αποκορύφωμά της και θα εκραγεί τελικά σαν αποτέλεσμα της διάψευσης των ψεύτικων ελπίδων και των μεγάλων προσδοκιών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει ήδη συγκεκριμένα στρατιωτικά σχέδια για τον περιορισμό και τη μαζική καταστολή της αντίστασης μέσα στις ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα παρέχει την έγχρωμη πολιτική κάλυψη. Ομως η άγρια πραγματικότητα θα αποκαλυφθεί στα μάτια των μαζών και θα γίνει ξεκάθαρο ότι η υποτιθέμενη «αλλαγή» του Ομπάμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια απατηλή διγλωσσία υποστηριζόμενη από το εταιρικό και στρατιωτικό κατεστημένο. Θα φανεί ότι ο Αυτοκράτορας «είναι γυμνός». Αλλά ποια θα είναι η μοίρα των εκατομμυρίων Μαύρων, Λευκών και λοιπών λαών των ΗΠΑ; Πόσες φρικτές θυσίες θα υποστούν και τώρα και στο μέλλον μέχρι να αποτινάξουν από το σβέρκο τούς εκμεταλλευτές και καταπιεστές τους;

Η σύγκρουση στην οποία αναφερόταν ο Μάλκομ Χ «ανάμεσα σ’ αυτούς που θέλουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για όλους και σ’ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν το σύστημα εκμετάλλευσης» θα ενταθεί όπως και η καταστολή και οι συστημικές αντιθέσεις. Η σύγκρουση αναγκαστικά, όπως ανέφερε ο Μάλκομ Χ, θα πάει «πέρα από το χρώμα του δέρματος». Παρά τη ρητορική διγλωσσία του θα φανεί στο λαό ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υποστηρίζει και θέλει τη συνέχιση του συστήματος εκμετάλλευσης και στο εσωτερικό και έξω. Παρά τη διγλωσσία και την εταιρική παραπληροφόρηση και τα ψέματα, θα γίνει αναμφίβολα ξεκάθαρο ότι ο Ομπάμα είναι υπηρέτης του εταιρικού-στρατιωτικού μηχανισμού της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας και ότι θα διευκολύνει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό την εκμετάλλευση και την πολιτική καταπίεση.

Η οικοδόμηση λοιπόν ενός πραγματικού λαϊκού κινήματος στις ΗΠΑ θα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Παρά την πολιτική καταπίεση και τη συνεχή παραπληροφόρηση, το χτίσιμο ενός γνήσιου λαϊκού κινήματος είναι μια αναγκαιότητα.

Δεν είναι καθόλου σύμπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα μάζεψε προεκλογικά το απίστευτο ποσό των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Μακέιν μόνο 100 εκατομμύρια. Και μόνο αυτό το γεγονός θα ’πρεπε να δείξει ξεκάθαρα τον επαίσχυντο οικονομικό ρόλο των εταιριών και την εξωφρενική, απαράδεκτη και υπέρμετρη επιρροή και έλεγχο στο εκλογικό σώμα στη λεγόμενη δημοκρατία μας. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρήματα είναι ματωμένα, προέρχονται από την εκμετάλλευση από τη Γουόλ Στριτ και τη στρατιωτική ελίτ. Αυτό μας προϊδεάζει και για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από την προεδρία Ομπάμα. Είναι τελείως κατακριτέο και απαράδεκτο καθώς και κοροϊδία της δημοκρατίας.

* Ο Larry Pinkney είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Black Commentator (Μαύρος Σχολιαστής), παλιό μέλος του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων και πρώην πολιτικός κρατούμενος, με πλούσια δράση στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του ’60 ως επικεφαλής της Ενωσης Μαύρων Σπουδαστών. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το άρθρο, με ημερομηνία 30/10/2008, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.blackcommentator.com/297/297_kir_obama_presidency_pt1.html. Τη μετάφραση για λογαριασμό της «Προλεταριακής Σημαίας» έκανε ο Αρης Λάμπρου. Η αναδημοσίευση δεν συνιστά απαραίτητα και συμφωνία με τις απόψεις που διατυπώνονται.

φ.608, 15/11/08

Larry Pinkney is a veteran of the Black Panther Party, the former Minister of Interior of the Republic of New Africa, a former political prisoner and the only American to have successfully self-authored his civil/political rights case to the United Nations under the International Covenant on Civil and Political Rights. In connection with his political organizing activities, Pinkney was interviewed in 1988 on the nationally televised PBS News Hour, formerly known as The MacNeil/Lehrer News Hour, and more recently on the nationally syndicated Alex Jones Show. Pinkney is a former university instructor of political science and international relations, and his writings have been published in various places, including The Boston Globe, San Francisco BayView newspaper, Black Commentator, Intrepid Report, Global Research (Canada), LINKE ZEITUNG (Germany), 107 Cowgate (Ireland and Scotland), and Mayihlome News (Azania/South Africa). He is in the archives of Dr. Huey P. Newton (Stanford University, CA), cofounder of the Black Panther Party. For more about Larry Pinkney see the book, Saying No to Power: Autobiography of a 20th Century Activist and Thinker, by William Mandel [Introduction by Howard Zinn]. (Click here to read excerpts from the book.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.